«Львів» та «Зоря» м’ячів не забили

ПФК «Львів» та луганська «Зоря» не виявили переможця у матчі 21-го туру чемпіонату України серед команд Прем’єр-ліги.

Як відомо у народі: «Переможний склад не змінюють». Особливо у випадку, коли у надважкій зустрічі здобувається звитяга у львівському дербі над «Карпатами». Тому вибір Юрія Бакалова на надважливий матч із «Зорею» був прогнозованим, хіба що Сабіно, який відбув дискваліфікацію, змінив у стартовій 11-ці Приймака.

Перший тайм показав, що йде безкомпромісна битва рівних колективів, які одночасно претендують на місце у першій «шістці». Першою вболівальників похвилювала «Зоря», яка на 7-й хвилині мала шанс біля воріт Бандури. Громов у дотик пробивав по воротах після вкидання ауту, але м’яч розминувся зі стійкою. Відповідь «Львова» була ще гострішою. Махарадзе продемонстрував хорошу реакцію під час пробиття Насоновим штрафного удару, відбивши м’яча на кутовий.

У подальшому гра періодами переходила з однієї половини поля на іншу. Фрагментами львів’яни вдало розгортали свої наступи, в інших «Зорі» вдавалося контролювати м’яча на половині поля господарів. Але якщо біля воріт Бандури справжньої небезпеки більше не виникало, то «синьо-золоті леви» мали кілька перспективних нагод.

На 35-й хвилині Литвин у карколомному підкаті видряпав м’яча з-під ніг Пернамбуко, який вже був готовий виходити на побачення із голкіпером «Зорі». Вже у компенсований арбітром час Ліпе ударом з-за меж штрафного змусив Махарадзе знову попрацювати – воротар лише з другої спроби зафіксував «шкіряного» у руках.

Другий тайм розпочався з фантастичних можливостей Педро і Бруно. У першому моменті Педро відкрився у штрафному під передачу Ліпе, але технічним ударом не влучив у дальній нижній кут воріт луганської команди. За хвилину Бруно схибив з 10-ти метрів після поперечної передачі від Педро.

Після вибухового старту другої 45-хвилинки гра знову набула тактичного характеру. На полі було багато боротьби у центральній зоні з упором обох команд на надійному захисті.

Ближче до фінальної третини поєдинку гра пришвидшилася. Двічі до м’яча здалеку приклався Кабаєв, але в обох випадках Бандура демонстрував надійність на лінії воріт. У «Львова» партнери довгими передачами шукали на чужій половині Бруно, який вдало чіплявся за м’яч і ставав каталізатором наступу «містян». На 77-й хвилині Насонов зі «стандарту» цілив у ближню «дев’ятку», але сфера оминула ворота «Зорі»,

За десять хвилин до фінального свистка львів’яни лишилися у меншості. Арбітр показав другу жовту картку Парамонову, через що завдання господарів вигравати цю зустріч ускладнилося. Юрія Бакалову довелося знімати з гри Ліпе і кидати у бій Жонатана.

Але «мінус один» на полі не вплинув на перебій подій. У фінальні миттєвості матчу «синьо-золоті леви» робили усе можливе, аби все-таки спробувати взяти три очки у протистоянні. На жаль, не судилося…

21 тур чемпіонату УПЛ
9 березня. 19:30. м. Львів, стадіон «Україна»

Арбітр –  Ярослав Козик  (Мукачево)
Асистенти арбітра – Віктор Нижник (Вінниця), Сергій Приступа (Київ)
Четвертий арбітр – Олександр Дердо (Чорноморськ)
Спостерігач арбітражу – Ігор Хіблін (Хмельницький)
Делегат ФФУ — Тарас Клим (Івано-Франківська ОФФ)

ПФК «Львів»  –  ФК «Зоря» (Луганськ) – 0-0
Попередження: Педро (32), Парамонов (64) – Тимчик (12), Михайліченко (28), Громов (29), Вернидуб (66), Арвеладзе (74), Литвин (75)
Вилучення: Парамонов (80, друга жовта)

ПФК «Львів» :  Бандура — Адамюк, Борзенко, Парамонов, Насонов — Сабіно, Мартан — Ліпе (Жонатан, 81), Пернамбуко (Вісенте, 67), Педро — Бруно (Кауе, 85). 
Головний тренер – Юрій Бакалов

ФК «Зоря» Луганськ : Махарадзе — Тимчик, Вернидуб, Литвин, Михайліченко — Сілас, Арвеладзе (Чайковський, 81) — Караваев, Громов (Леонардо, 85), Хомченовський (Кабаєв, 63) — Будковський.
Головний тренер – Юрій Вернидуб

Інформаційна служба ПФК «Львів» 

Залишити коментар

Translate »